Stikkord

, , ,

Arne Borgstrøm får en av mange priser av sportsredaktør i Haugesunds Avis, Edvard Sternhoff.
Arne Borgstrøm får en av mange priser av sportsredaktør i Haugesunds Avis, Edvard Sternhoff.

Han tok 99 norske mesterskap, han tok en 4.plass på 400 m fri under EM i 1981.  De tre som slo ham var like dopet som de østtyske svømmerne på kvinnesiden.  Arne Borgstrøm burde ha vunnet hele greia.  Og var det noe som var sikkert, så var det at Arne Borgstrøm ikke var dopet.  Han hatet alt som hadde med dop og juks å gjøre.  Etter manges mening var Arne Borgstrøm kanskje den beste idrettsutøver Norge i  1980-årene.  I 1982 ble han kåret som beste idrettsutøvcr i Alabama.  Han slo blant annet en av verdens beste sprintere, Calvin Smith, som senere tok gull på 4 x 100 meter og han vant 1650 yards frisvømming i det amerikanske studentmesterskapet.

For noen år siden hadde VG en rangering over de 100 beste idrettsutøverne i Norge.  Arne Borgstrøm var ikke med på lista over de 100.  Antagelig burde han vært blant de fem beste. Det må kalles en grov forglemmelse og en like stor fornærmelse at han ikke var det.  Men Arne Borgstrøm konkurrerte internasjonalt alltid mot «farmasøytene».  Dopkulturen var verre enn noen gang.  Det er bare på vekstløfting, russere   og  bodybuilding de fortsatt holder koken i samme grad. Trur eg.

Arne Borgstrøm bor i Stavanger, har passert 59 år og er fysioterapeut.  Egentlig skulle den lange tynne fyren, yngst av tre brødre, bli fotballspiller.  Han hadde talent for det også.  Men et stygt beinbrudd som 12-åring gjorde svømmer av ham.  Og det til gangs –  etterhvert gjorde Arne Borgstrøm den lille svømmehallen i Odda til norsk svømmesports sentrum.  Den blide, stae og treningsivrige gutten var og er en av de beste norske idrettsutøvere uansett.

Og nå er det barna til Arne som er på veg inn i toppen på norsk svømming. Han har tre sønner og ei datter. Alle driver med svømming og den eldste, Halvor Arne, tok tre gull i UM i fjor, blant annet.

Reklamer