Stikkord

, , , , , , , , , , ,

Brødrene Paul Arne (t.v) og Otto Hjørnevik hadde stått på scenen før. Det hadde Gunnar Kvalnes bak i der, også.

Brødrene Paul Arne (t.v) og Otto Hjørnevik hadde stått på scenen før. Det hadde Gunnar Kvalnes bak i der, også.

Det er lovlig å lengte tilbake til de «Musikalske Dugnadene». Til 80-åra. Gamle folk som ikke var så gamle den gang, sang for full hals og full kinosal. Abba og «Spelemann på Taket», Evert Taube og Snøhvit og De sju dvergene og «Mor sin song ved vogga». Janghjørna og «Hesten til Isak i Bygda»og «We will meet again» pluss utgangspenger.  Det var i 1987 jeg fikk rota fram Kulturprisen som hadde ligget sovende i ei kommunal skuffe i mange år. Petter Tjelle og Harald Knutsson fikk den aller første gjenfødde kulturprisen.

De musikalske dugnadene var et forum som Odda ikke hadde hatt før. Plutselig var det et sted ungdom i alle aldre fikk vise seg fram på scenen . Bak alt sammen sto Paul Arne Hjørnevik og Gunnar Kvalnes. De arrangerte, leiget kinosalen. Av og til var det Odda Musikklag i sving, korene i Odda og Tyssedal deltok.

Men det «kunne ikkje vara evig». Det var ei god og glad tid. Senere kom andre fora og andre artister, for det mangler ikke nå heller. Jeg fant noen bilder og ble satt 25-30 år tilbake i tid. Så fikk jeg en unnskyldning for å skrive dette.

Reklamer