Stikkord

, , , , ,

Odda kommunestyre var nesten samd i det meste.

Odda kommunestyre var nesten samd i det meste

Egentlig skulle eg skriva om politisk nesten halleluja, om sannheten i Hardangerrådets sjuårige jubel over Odda sine fenomenale muligheter eller om ein revisjonsrapport om Smelteverktomta som fekk noen og einkvar til å innrømma feil. Det siste er noko av det vanskeligste ein politikar kan prøve seg på. Men kommunestyrets medlemmer, med få unntak, har den 4.mars 2015 vært gjennom ein psykologisk rensing og kan kle seg i kvitt – nesten. Resultatet er at det er framtida som gjelder. Og at det skal jobbast – på den oddiske dialekta, sammen, få det til, være noenlunde enige. Kanskje det varer ei stund. Odda vil ha godt av det. Mye tyder på kommunen vil tjene på det og. Det skal til jublende modell av Rødt og Terje Kollbotn jobbe sammen, klokt og framtidsretta. Så ville det vore greit om partiet tok sjølkritikk på sin protokolltilførsel om modige Rannveig Mannsåker sin overgang fra Rødt til Arbeiderpartiet.

Jakob Raaen

Jakob Raaen

Og då kan ein lene seg tilbake gi noen glimt inn i fortida i kommunestyret, frå den gong Knut Rabbe (V) frå Røldal holdt eit langt og sterkt innlegg om Odlandsvegen i bygda. Kommunisten Jakob Raaen hata Odlandsvegen og då Rabbe var ferdig klatra Jakob opp på talarstolen og holdt eit salvesfullt innlegg mot Odlandsvegen. Han avslutta slik: «Innlegget til representanten Rabbe er ny demagogisk rekord i Odda kommunestyre.» Deretten gjekk Jakob ned og såg olm ut.  Eiliv Eitrheim gekk på talarstolen og sa: «Ordførar, Jakob Raaen meinte at Knut Rabbe hadde satt ny rekord i demagogi. Den vart ikkje gammal den rekorden.»

Knut Rabbe.

Knut Rabbe.

Ein gang – mange år seinare, stakk Edgar Bjørnseth frå kommunestyret midt i ein øldebatt. Han hadde sprunge den korte vegen heim for bytte skjorte. Ordførar Knut Erdal såg lur ut då han spurte om han ikkje kunne trenge å bytte bukse og. Bjørnseth var ellers en god sangar, medlem av Høgre og svinaktig god til til hoppe stav.

I dag har vi først og fremst Kjell Einar Nilsen som i alle møter oppdager skandaler, gjerne fleire . Og noen er større enn de andre. Då blir de gjerne SKANDALER !! På Sandnesdialekt. Moderatene, tidligere Demokratene, vil ikkje som dei andre i kommunestyret, ha slutt på 12 års krangel om smelteverkstomta. Nilsen vil ha 12 år til. Gode greier. Og då får han og Instanes det slik:pondus

 

Reklamer