Stikkord

, , , ,

Det er mulighet for at Tor med hammeren dukker opp i Odda,

Om få dager vil Odda nærmest bli snudd på hodet – av eventyret – eller rettere av et filmteam som skal lage en internasjonal spillefilm, basert på norsk mytologi og norske eventyr. Men alt sammen skal skje i 2017. En fantasifilm med merkelige krefter, med amerikanske og norske skuespillere, horder av statister, helikoptere som lander i sentrum, bilscener. Det handler visstnok om en norskamerikaner som har uforståelige og unormale krefter. Det finner han plutselig ut i den norske fjellheimen. Jeg vet ikke det er en mørk eller lys film. For oss oddinger er det i flere dager tut og kjøre i ei uke til ende. Biltrafikken blir  stanset her og der, parkeringsplasser blir tømt. En rekke scener skal tas opp i Odda.

Det er Nordisk Film som står for produksjonen av filmen som faktisk er veldig internasjonal. Det blir en helaftens spillefilm som skal slippes løs på publikum både i New York og Odda høsten 2018.

En flik av filmens handling er kommet ut og forteller at filmens ide er fullstendig fritt fortalt med en mulig tilnærming til både Odin, Tor og Asbjørnsen og Moe.  Uansett er det svære greier. Det er Andre Øvredal sin sin måte å komme tettere på nordisk og norske eventyr på. Eller hvordan han bruker alt dette. «Time will show».

I neste uke kan gågata bli reine «Hollywood»

For Odda er det utvilsomt litt av en opplevelse å få hele dette apparatet i sving midt i sommertrafikken med 42 trailere og bobiler, stengte gater og veger. Erik med de merkverdige kreftene skal blant annet komme i rundkjøringen i Bråteigen og han skal komme ned fra fjellet inne i Buerdalen. Filmskaperne får et eget «green room», og handelstanden og enkelte beboere i de nye leilighetene på Almerket, har hatt filmfolkene på besøk flere ganger.

 

 

Reklamer