Stikkord

, , , , ,

Det kan være vakkert og innbydende under skalltaket. Interesserer ikke det SNU ? (foto Terje Lægreid)

Det hadde vært interessant for folk i Odda å få vite hva Smelteverkets Næringsuvikling (SNU) har bidradd med inne på smelteverkstomta. For det jo SNU som eier mesteparten av tomta, bygningene, vegene og altså det som en gang var produksjonsprosessene på tomta. Hva har skjedd under skalltaket ? Odda kommune kan ikke gjøre noe, det er privat eiendom, SNU eier skalltaket. Kommunen tilbød SNU ca 350.000 kroner for å ryddet opp i den sørlige del av skalltaket. SNU sa nei. Men SNU sa ja til å ta mot 1 million kroner for rive den ene av siloene. Tidligere har SNU revet det store bygget der det flotte maleriet som Alf Jan Bauge malte og som ble sett over store deler av Odda fra nord. Men la oss få vite hva dere har for planer. SNU fikk 700.000 til opprusting av ovn 3 før jul ? Har dere fått tatt pengene i bruk ?

Kort sagt – det er på tide vi får vite noe. Det er kommet ca 150 arbeidsplasser på tomta, ca 45 er nye. Smia er der. Har SNU gjort noe for å få den på plass ? Hva med de praktfulle bildene som Knud Knudsen har tatt, og som henger henger på ulike vegger ? Er det SNU sin fortjeneste ?

Kommunen har gjort mye, men det er begrenset hva kommunen kan gjøre, det er SNU som eier det meste. Det hadde vært i vår tids ånd at SNU var åpen om dette – hva er planene deres ? Hva gjør dere ? Hvordan er samarbeidet med kommunen ? Hvordan er samarbeidet med riksantikvaren ?

Og det er nesten utrolig at det ikke finnes planer for hva man kan gjøre under skalltaket. Gjøre noe som hele familier har glede av. Noe artig for barna. For det er ikke Odda flinke til. Kanskje det er derfor vi eksporterer så mye ungdom til alle andre. Eller kanskje er et kjøpesenter toppen på lykke – i Odda ? Hva synes SNU.

 

Reklamer