Stikkord

, , , , , , , , , ,

Rene Koremans var kanskje litt for god for oss ?

Rene Koremans var kanskje litt for god for oss ?

Han kom til Odda i 1975 og jeg traff han både offisielt og privat. Han skulle trene Odda I.Ls A-lag og hadde spilt fotball i Boston i USA. Rene Koremans var stadig vekk en spiller som kunne blitt en liten sensasjon i norsk fotball. Men jeg tror Rene synes det var kjekkere å ha det kjekt enn å være «verdensmester». Jeg husker jeg tok med Rene inn i Det gamle rådhuset, vi var inne på flere av rommene og han var sjokkert over at huset skulle rives. Selv om tapet var revet av veggene så gikk det ikke an å skjule hvor verdifullt huset var. Rene sa at bygningen aldri ville bli revet i Nederland. Kommunen ville aldri fått lov av den nederlandske stat. Rene Koremans var fra Rotterdam.

Men det var fotball som hadde fått ham til Odda. Han overtok Odda I.L. og var spillende trener. Rene hadde en fabelaktig teknikk og ikke minst balanse. Imidlertid var det enda mer trivelig å bli kjent med Rene utenfor fotballen. At han var et bymenneske da han kom, fikk vi et artig eksempel på. Han skulle være med oss på Eidfjordfjellet, se etter molter. Rene hadde mye bedre kondisjon enn oss, men det der med fjellet tok han ikke med det samme. Han vassa uti myrer og kunne ikke begripe at lyder som han ikke fikk tak i på ti meters hold, kunne han høre på en kilometer. Han lo godt av den erfaringen.

Han giftet seg med Turid Hokholt og de dro etterhvert til Arendal. 11.august 2010  døde Rene. Han ble rammet av kreft og hadde en lang tung kamp mot  kreften.  For de fotballinteresserte var Rene Koremans en som viste oss en litt annen filosofi, vi har savnet ham hele tiden. Også som menneske.