Stikkord

,

Lødag 6.april braker det løs. Den største forestilling noensinne i Oddas historie har premiere. Da nytter det ikke lenger med avkutta fingertupp, et småiltert hjerte, kraftig forkjølelse, eller generell hypokonderi. Lørdag sitter et fullsatt Lindehus og venter på en forestilling som er full av humor, og tragedie og flott sang og skuespill. Dramatisk og syngende. Men først og fremst sann. Odda sin industrihistorie har alle ingredienser som skal til og vel så det. Og Gunn Elton Gravdal har faktisk holdt seg til historien. I tekst og musikk er det ærlige saker dette.

Leonie og Albert (Lene Kokai Flage og Andre Søfteland)

Det er til sammen 60 på scenen, de bærende rollene har Lene Kokai Flage som Leonie og Andre Søfteland som Albert Petersson. To som i en kort periode fikk mer å si for Odda og industrisamfunn generelt. Det får folk vite mer om i forestillingen. Men det er først og fremst lokalsamfunnet sine amatører som til dels stråler i denne forestillingen. De har frosset gjennom mange øvelser. Folk som egentlig har mye annet å gjøre, har stått på med liv og lyst. De har gledet seg. Forestillingen spilles ut neste uke til utsolgte hus. Det settes opp ekstraforestilling palmesøndag. Et ukjent antall folk har sydd og stått på i og bak scenen. Tyssedalkoret har nok en gang stilt opp for å gi Odda sin egen historie. Og det kommer barnebarn fra Albert og Leonie fra Sverige og Frankrike. Martine Bakken Lundberg har hatt en svært heldig hånd om regien. Det er litt – eller ganske mye – Klondyke – over Odda for 112 år siden. Det er vår arv.

Og for oddinger flest – for alle de som har fått tak i billetter er det virkelig noe å se fram til. Det er jo litt rart å tenke på at oldefedrene til Gunn jobba på kalkovnene og han andre var smed der smia fortsatt er i hevd.

Du får møte alle typer mennesker. For på lørdag braker det løs.