Stikkord

, , , , , , , , , , ,

Oddahallen kostet vel 8 millioner kroner – 1,5 million mer enn budsjettert. I 1972.

Det eneste som er helt sikkert er at Oddahallen er rivingsikker. Det går rett og slett ikke an å rive Oddahallen, ikke om den blir fredet en gang.  Triste greier, men «thats life».  Den skal pusses opp i stedet for for et ukjent antall millioner kroner. Antagelig mer enn hva ferdig hall kostet i 1972.  Seks og en halv million- sa formannskapet den gang og så lurte de på hvor de skulle føre ekstraregningen på halvannen million kroner. Det ble et skikkelig lurveleven da en herværende journalist visste alt sammen. Men jeg skal ikke si hvem som sladret.  Og uansett – det nyttet ikke stikke ut bakveien i Oddahallen.

Men det er lenge, lenge siden. Jeg traff Bassen Andersen inne i fjellet. Han hadde drevet på og skutt med dynamitt. 25 tonn dynamitt, sa han. Salve etter salve. Og jeg har ikke peiling. Bassen bløffa for det jeg vet. Og kommuneingeniør, sagnomsuste Arne Kjos, ble fly forbanna når noen kalte Oddahallen «Kjosaholo». Det var jo ikke alle som var glad i fjellhallen. Det kostet mye peng. Og i et innlegg som følger denne bloggen får vi vite enda mer Oddahallen, landets første i fjell.

Det er nesten glømt. Det var jo bare småpenger. Men det var det jo ikke. Nå – 50 år etter er Oddahallen en av de aller beste investeringer Odda har gjort. Undertegnede har til og med spilt bedrifthåndball der. Og så hadde de store gutta med Viggo Mossing som spilte fletta i nesten hvem som helst.  Generasjon etter generasjon har passet på helsa si. Og midt oppe i hele greia var det felemusikk og steving – Landskappleiken og Egil Torheim og innendørsfotball og vektløfting og volleyball og fjellklatring og Greta Hauge sto i mål.

Men det  begynte jo med dynamitt. .

FLOTT !