Stikkord

, , ,

Anna Løyning og Knut Mega Herdlevær i en sterk scene. I bakgrunnen «Ravnen».

Sterkt ble det, historien om Samson Isberg. En historie som er annerledes enn stor sett alle andre. For det er en historie om døden og hvordan folk så på livet og hva som var rett og galt for 200 år siden. Og det var altså like mye historien om skarpretteren – bøddelen Samson Isberg, sin vandring i sin egen morals verden og over i det som ble hans moral i siste del av livet. Historien var sterk, livet hans var sterkt og han møtte skjebner som hadde minst like sterke og vonde historier. Det var med andre ord ikke et lystspill vi som tilskuere var vitne til. Men det var utrolig medrivende og spennende. Ikke minst takket være tekster og musikk. Utrolig bra.

Men denne musikalen hadde likevel ikke blitt så utrolig bra hvis det ikke hadde vært for regien og flere glimrende sangere og skuespillere. Andre Søfteland som Samson og Rita Eriksen som kona, gjorde topp innsats. Begge synger og spiller i toppskiktet av norske musikalartister.
Likevel var det Saudajenta Anne Løyning som Agata Romarheim og Olga Amalie Økland Molteberg som «Ravnen» som imponerte mer enn noen. Og det sier ikke så lite i denne sammenheng.
Undertegnede hadde store problemer med å holde tårene unna da «Ravnen» åpent hele forestillingen med en utrolig sang.
Dette er en musikal som i seg selv er enestående. Den er bygd opp fra bunn av. Gunn har ideen, laget tekst og musikk. Hun har kontakt med glimrende musikere fra Haugesund, og hun har fått med seg halve Odda til å lage kostymer, stille opp som små og store statister i helt nødvendige roller. Være snekkere og rørleggere og det ene med det andre.
Ann-Terese -Aasen har og har hatt en særdeles god regi på musikalen.
Torsdagens premiere ble en stor opplevelse. For Gunn og min del ble det en ekstra opplevelse. Vi fikk Ullensvang Kommunes kulturpris for 2023.
Det ble en «sterk aften» .