Stikkord

, , , ,

hytta-pa-fossen-1Den forlatte hytta på Fossen, hytta som Erik Eriksen stelte med som det var et lite slott, er ikke forlatt lenger. Hytta er kjøpt av gunneigeren og vil bli pusset opp og ordnet. Sa de for seks år siden. Det var noe av det gledelige som skjedde.
Hytta som var ungkaren sitt ensomme «kongedømme» i over 60 år, et sted han stelte med og gjorde det vakkert og koselig med blomster og bed. Et lite aggregat og en kraftstasjon fikk Erik ordnet til der oppe. Historien om Erik Eriksen og hytta på Fossen var og er en vakker historie. Og i sommer ble historien enda litt vakrere. 26. juli i 2016 kom en kommentar i et brev til historien om hytta på Fossen.

Erling Røthe

Skrivet var fra Sonja Røthe Zotzman, datter av Erling Røthe som var en av de ungdommene bygde hytta. Erling Røthe emigrerte i 1952 til  Canada og var nå i juli 2016 88 år. Sonja Zotzman forteller at de var flere ganger tilbake i Odda og besøkte hennes besteforeldre Olaf og Marie Røthe. De hadde ofte vært i den hvite hytta på Fossen. Det hadde vært høydepunktet på turen. Erik hadde vært med dem hver gang. Både hun og Erling Røthe har stor glede av å lese om denne hytta, skriver Sonja Zotzman.  Nå kan Erling Røthe sammen med svært mange av oddingene glede seg over at grunneieren har kjøpt hytta (i 2015) og skal sette den i stand. Det er Astrid Eide Abelsen som skriver dette.

Døde i 1998

Erik Eriksen døde i 1998 etter noen års sjukdom. Den bratte stien opp til Fossen ble for hard å gå, stien han hadde gått og båret materialer og andre ting til hytta i 60 år. 3.500 kilo hadde har båret opp. Og der oppe kunne han sitte som en fugl og se ned på Odda Smelteverk. For der hadde han hatt sitt arbeide – i Sentralbadet. Erik Eriksen skulle bare visst at badet mange år senere ble litteraturhuset til Odda. Hovedplass for to litteraturfestivaler. Kanskje kunne han sitte der oppe sammen med sine gode venn og hjelper de siste årene, Joni Mannsåker, å se for seg at smelteverket kanskje en dag skulle bli noe annet …..Og den hvite hytta er på en måte blitt et felles eie. Takk skal du ha, Erik Eriksen.

(foto. Gunn)